Artikler

Akrylmaleri

Af Christina Kjelsmark

KreativpauseAkrylmaleri er in!

Så in, at man kan hente sine materialer på stort set hvert gadehjørne. Og de er flotte, lærrederne, når de står der, store, hvide og kvadratiske. Farverne i tuberne er smukke og penslerne dejlig bløde at røre ved.

Men hvad stiller man lige op med de skønne materialer? Hvordan får man taget hul på æsken og får puttet farverne over på lærredet på en måde, så resultatet bliver så fremragende, at det får hænderspladsen over sofaen midt i stuen?

Man kan mærke forventningen, energien og nervøsiteten allerede inden materialerne bliver fundet frem, for der er ingen tvivl. Acrylmaleri er svært!

Men det er også let! – Det er måske netop derfor, det er så populært.

Acrylmaleri er svært, fordi man som maler har nogle forventninger til resultatet. Billedet skal helst være smukt, anderledes, ekspressivt, følelsesmæssigt, poetisk eller voldsomt. Kravene kommer fra den person, som ønsker at male på det hvide lærred. Men fælles for alle malere er, at man har et ønske om et godt resultat. Derfor er det svært.

Acrylmaleri er let, fordi det rent teknisk handler om at tvære noget maling på et lærred. Malingen skal ikke forarbejdes, man behøver ikke at lære indviklede teknikker for at gå i gang og man arbejder derhjemme, i et hjørne af huset uden, at udenforstående behøver at se processen, men kun resultatet. Det er stort set ikke mere indviklet end at male en væg!

Nej teknisk er det ikke svært, men indholdsmæssigt er det. For akrylmaleri kræver gode ideer, inspiration, viden om farver, viden om acryl og masser af gåpåmod.

Det kræver også god tid, og en familie, som vil være indforstået med, at undvære kunstnerspiren i stadig længere og længere tid dag for dag. For man bliver bidt af det, helt sikkert. Acrylmaleri vækker nogle sanser til live, som man først må lære at forstå, og dernæst lære at udnytte.

 

< Forrige Næste >

Tilbage til oversigten

Kontakt Information

Email: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Telefon: +45 97 76 90 09

Adresse:

Tempa Håndværk Råghøj 31, Tæbring

7900 Nykøbing Mors

CVR: 14937390